lördag 25 september 2010

ROSA DYGNET den 2-3 oktober

Nu har klockan slagit lördag och det betyder att det är en vecka till Rosa Dygnet startar på Sportlife Exclusive här i Göteborg. Alla vi i arrangörsgruppen gör allt för att fixa det sista inför helgen och idag blev det klart att vi instruktörer i cykelsalen kommer få sitta på en stor och fin scen och har möjligheten att presentera sitt pass framför 60 taggade deltagare om man fyller salen.

ROSA DYGNET är tränings- och välgörenhetseventet som arrangeras för att dra in så mycket pengar som möjligt till vår Rosa Bandet-insamling. 2007, 2008 och 2009 blev insamlingen Sveriges största privata insamling inom Rosa Bandet och iår satsar vi självklart ännu mer på att dra in mer pengar och göra ett ännu bättre event.


Grundidén med 24 st grymma cykelklasser är såklart kvar! Jag kommer inleda dygnet med mitt pass "Livestrong" och efter det radar den ena duktiga instruktören upp sig efter den andra. Vi har cykelinstruktörer från flera gym, bland annat Sportlife, SATS och Gymnasium. En nyhet är att Activio är med i år! Den rosa caféloungen är öppen hela dygnet och serverar allt från gott fika till nyttig mat. Tävlingar och happenings pågår hela tiden. En av höjdpunkterna i loungen är det galna Roller Racet (film från förra året) ! och i år erbjuds tre spännande föreläsningar. En om "lust på livet", en om mat och en sista om löpning (följt av löpträning i grupp med en av Sveriges bästa kvinnliga löpare!).

I år satsar vi extra mycket på aktiviterna i den andra gruppträningssalen och fyller schemat med nyheten Zumba, som ingen kan ha missat? Powerstrip är fantastiska Åsa Eriksson egna koncept, som duktiga Sofia kommer presentera för nyfikna dansmänniskor. Afropowerdance, Kettlebell, Yoga, Funky kids, S-Senior, Box och avslutningsvis Bodycombat för Les Millstrainern Pernilla Blomqvist. Det kommer med andra ord vara TRÄNINGSGLÄDJE utöver det vanliga i de båda stora salarna på Sportlife Exclusive.

Träningsschemat under Rosa Dygnet. Kan du inte närvara på plats, men ändå vill hjälpa oss att slå rekord, så kan du enkelt föra in ditt belopp här.

Ett av förra årets finaste och mest rörande ögonblick var Marias tal till sin mamma, som hade kommit för att se sin dotter cykla i land 24-timmarseventet. Idén att samla ihop pengar till Cancerfondens Rosa Bandet-insamling kom upp i och med att Marias mamma blev sjuk i bröstcancer 2007. I oktober förra året lät det hoppfult, men i början av januari i år kom beskedet att cancern fanns i levern och några månader senare gick Marias mamma Christina bort. Läs Marias egna ord.

Du kan också hjälpa oss att öka kännedomen om detta event genom att lägga in en länk till www.rosabandet24timmar.se på din facebookstatus, blogga eller twittra om det. Hjälp oss att hjälpa!

Inga kommentarer: