onsdag 12 maj 2010

Löplabbet öppnar ny butik i Göteborg

PRESSMEDDELANDE

Löplabbet expanderar ytterligare

- Öppnar ny tjejbutik i löparstaden Göteborg

Bara en dryg månad efter att Löplabbet etablerat sig i Örebro och Linköping – och med bara en dryg vecka kvar till Göteborgsvarvet – är det dags för fler nya portar att slås upp. Den 12 maj får Göteborg sin tredje Löplabbetbutik, den här gången en renodlad tjejbutik.

Den 22 maj är det dags för Göteborgsvarvet. Deltagarantalet är rekordhögt, drygt 58 000 entusiaster kommer att dra på sig löparskorna för att ta sig de 2,1 milen runt stan. Lagom inför halvmaran slår Löplabbet upp dörrarna till en sprillans ny tjejbutik på Kungsgatan 61 i Göteborg.

- Genom Löparbarometern kartlägger vi svenska folkets löparvanor. För tredje året i rad visar den att löpträning blir allt mer populärt och det känns väldigt roligt att Göteborg även får en tjejbutik, utöver de två tidigare butiker vi har här. Ambitionen är att hjälpa alla att hitta rätt utrustning efter sina personliga förutsättningar, vilket vi bland annat gör genom en grundlig analys av löpsteget, förklarar Erik Vitéz, VD på Löplabbet.

Löparbarometern visar att Göteborg är en löparstad, där var femte göteborgare springer minst en gång i veckan. Göteborgsvarvet står som sagt på tur och kan faktiskt titulera sig världens största halvmara.

Men det är bara ett i raden av alla lopp som avlöser varandra under våren och försommaren. Därför har Löplabbets experter satt ihop en tipslista för alla som vill få lite hjälp på vägen.

Löplabbets bästa tips inför vårens långdistanslopp:

Tips till ovana långdistansare

Det första du ska tänka på som nybörjare är att peppa dig själv. Se inte loppet som en oändligt lång sträcka, fokusera på hur nöjd du kommer att vara med dig själv när du kommit i mål. Det ska vara roligt att springa!

Tänk också på att:
- … vila en eller ett par dagar innan loppet, så är dina ben extra spänstiga på tävlingsdagen
- … vakna pigg och utvilad
- … inte dricka inom en timma innan start
- … stressa inte vid vätskestationerna! Det är viktigt att dricka ordentligt under loppet.
- … om du blir trött: spring två minuter och gå en minut.
- … alla reagerar olika på kolhydratdrycker, pastaladdning och andra uppladdningar. Prova dig fram så att du vet vad som passar dig bäst. Känner du dig osäker på hur du skall ladda, ät och drick så normalt som möjligt innan loppet.
- … vätska är otroligt viktigt när det är varmt. Fyll på med vatten eller sportdryck med salter så att du inte kollapsar.
-..springa med ett vätskebälte,. Lita inte på att det räcker med den vätska du får i dig vid vätskekontrollerna.
-..keps kan vara ett bättre alternativ för att skydda sig mot solen än kombinationen svett och hala solglasögon. Är det varmt kan du också kyla av huvudet genom att blöta kepsen.

Tips till vana löpare

De flesta vana löpare lägger upp en strategisk träningsplanering cirka ett halvår innan loppet äger rum. Det handlar alltså främst om långsiktiga förberedelser, men några riktmärken att ändå ha i åtanke någon vecka innan loppet är att:

- … träningsspringa sträckor på cirka tio km, alternativt träna genom att springa snabbdistans.
-… värma upp med cirka tio min jogging innan loppet.
-… öppna i lugnt tempo och anpassa farten efter väderleken. Värme, kyla och luftfuktighet påverkar kroppen.
-… ordna gärna egna vätskestationer med hjälp av familj eller vänner som kan ge dig specialservice under loppet.

Inga kommentarer: