måndag 26 april 2010

Jorden runt på 29 dagar med Joel Kinnaman - och det blir mer


Jag var lite sen att gå med i tävlingen, men tillsammans med över 900 andra svenskar ska jag fortsätta registrera mina kilometrar och se hur långt vi kommer fram till den 3 maj. Igår registrerade jag mina första kilometrar till tävlingen.

Det här säger Nike i ett pressmedelande:

Ett varv runt jorden på rekordtid - 910 svenskar har sprungit 36 000 mil på 29 dagar

Tillsammans med Joel Kinneman och Nike+ har drygt 900 löpare sprungit ett helt varv runt jorden, 36 000 km på 29 dagar. Den person som sprungit den individuellt längsta sträckan i utmaningen Jorden runt på 40 dagar, är Mathias Johansson, alias Mandarinboy från Göteborg. Mathias har mellan den 25 mars och 22 april lyckats med 921 kilometer i löparspåret.

- Jag har haft siktet på att vinna från dag ett och använt Nike+ tidigare så det var lätt att sätta igång, säger Mathias. Och visst har det har varit en kamp. Jag har kört i snitt fyra löppass om dagen, ofta med min dotter i vagnen framför mig. Hon har hjälpt mig hålla motivationen uppe. Nu är vi i mål och det känns otroligt – resan jorden runt väntar.

Jorden runt på 40 dagar är en lagtävling där Joel Kinneman och Nike+ utmanat det svenska folket att springa jorden runt tillsammans. Syfte med kampanjen har varit att inspirera och motivera fler till att börja röra på sig. Alla som deltagit i tävlingen har haft chansen att vinna en resa jorden runt men även resor till utsatta delmål som Paris, Mumbai, Tokyo, Honolulu och New York. Varje stop har dessutom bjudit på träningstips, löplåtlistor och pepp inför nästa stop.

- Vi trodde aldrig det var möjligt att springa den här sträckan på under 40 dagar. Det är helt fantastiskt att så många löpare engagerat sig och tillsammans med Joel tagit sig ett varv runt jorden. Men vi stannar inte riktigt än. Nu ska vi se hur mycket längre vi kan komma, ända fram till utmaningens sista dag den 3 maj. Kanske ett varv till säger Sara Althini, Brand Manger Nike Running, Sweden.

Mer information om vinnarna och tävlingen finns på
www.aftonbladet.se/nike eller www.facebook.com/nike-running-sweden

5 kommentarer:

J sa...

Vad händer om jag bara hoppar att springa varvet?

River sa...

J - Du går miste om ett bra lopp?

J sa...

Hur går det med den tiden man hade förra loppet, kommer den gälla nästa gång man springer eller får man typ börja sist?

River sa...

J - Du seedas på de två senaste åren. Så Om du anmäler dig till loppet 2011, så beräknas din startgrupp från 2009 eller 2010. Sprang du inte 2009 heller blir det långt bak, om du inte springer Seedningsloppet vill säga. Men du sprang 2009 va?

Kom igen - runt tar du dig! :)

Läs mer här:

http://www.goteborgsvarvet.com/sv/Lopare/Loppen/GoteborgsVarvet/Confutatis-et/Seedningsregler/

J sa...

Nä jag sprang 2009! Hm jag hoppas springa i år, men jag har problem med en fot och går inte så bra ens nu. OCh jag springer inte otränad :P