fredag 26 mars 2010

Sverige springer allt mer och Löplabbet expanderar därefter

PRESSMEDDELANDE 2010-03-26

Löplabbet expanderar med nya butiker

- Örebro och Linköping först på tur

Löplabbet fortsätter att växa och lagom till att löpsäsongen drar igång ordentligt öppnas två nya butiker. I slutet av mars etablerar man sig i Örebro och Linköping.

I takt med att löparintresset växer sig allt större i Sverige breder Löplabbet ut sig över landet med nya butiker. Expansionen från tidigare år fortsätter och den 25 öppnas Löplabbets 18e butik, den första i Örebro. En knapp vecka senare, den 31 mars, följer Linköping efter.

- Under de senaste åren har löpartrenden växt kraftigt och det känns väldigt roligt att Löplabbet nu kan slå upp dörrarna i två nya städer. Vårt koncept är att hjälpa alla att hitta rätt utrustning efter sina personliga förutsättningar, vilket vi bland annat gör genom en grundlig analys av löpsteget. Vi kan löpning och det ska vi förmedla till våra kunder, förklarar Tom Kellheim, vice VD på Löplabbet.

Inför vårens träningssäsong har Löplabbets experter satt ihop en tipslista för alla som vill få en liten hjälp på vägen.

Löplabbets bästa tips inför löpsäsongen

· Ha inte för bråttom - Efter en lång vinter vill de flesta komma ut i spåret snabbt – men går man för hårt ut ökar risken för skador. Lägg istället upp träningen långsiktigt och öka intensiteten successivt.

· Värm upp och stretcha ordentligt – Gå, jogga och tänj på stället före och efter din löpträning för att undvika skador.

· Använd bra löparskor – Se till att ha bra skor som är anpassade efter din löpnivå och även efter ditt löpsteg. Tänk på att byta ut skorna regelbundet; ett par löparskor håller i cirka två år eller 150-200 mil.

· Klä dig rätt – På vinter/vår du skall klä dig så du fryser de första fem minuterna, många har för mycket på sig! Klä dig efter ”lager på lager” – principen, se till att använda funktionsmaterial i alla lager.

· Variera löpträningen – För bästa träning, se till att varva underlag, tempo och terräng. Spring olika långt, fort och på olika underlag (te x skog, gräs, snö etc.). Och unna dig en vilovecka emellanåt!

· Behåll motivationen: Se det långsiktigt och sätt upp mål för vad du vill åstadkomma med din träning. För gärna träningsdagbok för att inspireras av dina framsteg och/eller spring med en kompis så att ni kan peppa varandra. Träningen blir också roligare med pulsträning, så inhandla gärna en pulsklocka.


Om Löplabbet

1984 öppnade Löplabbet sin första butik på baksidan av Åhléns varuhus på Ringvägen i Stockholm. Med de nya butikerna har man totalt 19 egna butiker. Under 2008 omsatte företaget 96 miljoner kronor. Alla som jobbar på Löplabbet är sanna löparentusiaster.

2 kommentarer:

Ann-Sofie sa...

bra reklam ;)

Spring-Therese sa...

Hej Emil.
Såg inte din kloka och tänkvärda kommentar (som du lämnat för ett bra tag sedan) förrän nu. Tusen tack för de orden och skönt att veta att det finns fler som känner och tänker liknande.

Du är självklart varmt välkommen en måndag framöver som gäst. Säg bara till när det passar dig, så bokar jag in dig. :) Vore kul att ha dig där.

Sköt om dig,
Therese