lördag 27 februari 2010

Löptränarutbildning dag 1

Timmarna går snabbt. Midde Hamrin och Mats Erixon har pratat lite om löpning som livsstil och vi har avverkat distanslöpning i teorin och i praktiken. Hela gänget har varit ute i slottsskogen och sprungit lite distans. Jag gillar att springa i grupp, men när känslan är att man inte riktigt hänger med är det inte lika roligt. Nu efter lunch är det bland annat träningslära som står på schemat.

Följ Emil direkt i din mobiltelefon

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är roligare att träna i grupp om man hänger med.
Funderar på att starta en klubb för oss löpare som inte klassas som löpare i andras ögon.

River sa...

Anonym - Visst är det så, hänger man inte med i ett visst tempo känns ju träningen bara stressande om tanken är att det ska vara "lugnt" tex.

I mina ögon är alla som joggar, springer, löper (ja, kärt barn har många namn va?) löpare. Jag tycker inte det ska spela någon roll hur långt, hur snabbt eller hur länge man håller på. Alla som springer är löpare.

En klubb för motionärer där alla är välkomna är en bra idé. Med tanke på den stora löparvåg som drar över Sverige (se bara på alla lopp) tror jag att det skulle komma motionärer till din klubb :) Tror det finns en klubb som heter "vi som springer, hellre än bra".. de låter som att dom har något liknande tänk.

Lycka till med löpningen!