onsdag 10 februari 2010

Är vin nyttigare än motion?

"Vin är nyttigare än motion"... mer än så orkade jag inte läsa i Aftonbladet Hälsa. Det låter skrämmande. Kan det verkligen vara så?

5 kommentarer:

Träningsglädje sa...

vi får testa nästa fredag (och fråga andréa)

Miranda sa...

Men neeej, orkar precis som du inte ens läsa texten! Ren idioti tycker jag..

medeldist sa...

Han kan mycket väl ha rätt, och Folkhälsoinstitutets reaktion baseras mer på tyckande än vetenskap, men det är väl ingen nyhet. DOCK, skulle jag jag aldrig palla att träna så mycket om jag drack 1-2 glas vin om dagen, det finns ingen chans. Och den positiva känsla man får av att vara vältränad tror jag är svårt att slå. Så visst, ur ett rent hälsoperspektiv kan ha rätt, men träning är ju så mycket mer än blodvärden.

Humlan sa...

Nej, vill jag gärna spontant svara på den. Tidningar skriver många ggr ren goja. De börjar med "enligt en studie som utförts" och sen ett fancy universitet + problemområdet. Sedan plockar de små oftast obetydliga delar från resultatet och tar t.ex. inte med andra variabler som kan ha påverkat resultatet, eller annat som har betydelse och egentligen motsäger det som de skriver. Aftonbladet + annan kvällssmörja som tyvärr en del människor läser som "sanningsbladet", bör tas med en nypa salt.

medeldist sa...

Skilj på tyckande och vetenskap, det är inte lätt med en (i Sverige) så laddad fråga som alkohol.