lördag 23 januari 2010

Test: Craft XC Performance Glove

Jag och några andra träningsbloggare har fått i uppdrag att utvärdera Crafts sport- och träningskläder. Vi testar olika plagg varje vecka och denna vecka har vi testat handskar. Vi har testat plaggen utifrån design, funktion och komfort. Förutom att skriva om det i bloggen kommer Craft få en rapport om vad vi tycker efter att testet är slut.

"Smidig handske för seriösa längdskidåkare som kräver bra passform och en avancerad fukttransport. Vindavvisande yttermaterial skyddar mot vinden medan silikon i innerhanden optimerar grepp och kraftöverföring. Elastiska delar i konstruktionen ger optimal passform. Manlig passform."

Så skriver Craft i den produktinformation som följer med handskarna. Jag har inte haft möjlighet att testa dem under ett längdåkningspass. Däremot har de följt med på kalla löprundor i vinter. En rejäl, men smidig handske som fungerar minst lika bra på löppasset, under stavgångsturen som i längdspåret. Eftersom den är anpassad för längdåkning håller den temperaturen bra under kalla dagar. Snygga är de också. Jag är rätt nöjd med mitt par.
Vill du läsa vad de andra testbloggarna tyckte? Läs här: Kenth, Sara, Sofia, Karin och Terese.

Inga kommentarer: